Waxing

content image

Lycon precision waxing is dé elite onder de professionele waxen en is vanuit Australië
de wereld aan het veroveren. Deze unieke en geavanceerde methode van ontharen wordt in meer dan 65 landen toegepast. Het Lycon assortiment bestaat uit een brede keuze aan hot- en stripwaxen en de LycoJetwax, die speciaal geschikt is voor hele korte en stugge haren. Waxing is hot! Vrouwen en mannen willen steeds vaker een gladde zachte huid. Terecht stellen ze steeds hogere eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de behandeling.

Alle Lycon waxen zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen in combinatie met bijenwas.
De toevoeging van heerlijk ruikende, natuurlijke aromatische oliën zorgt ervoor dat de waxen verzorgende eigenschappen hebben en dat ze onweerstaanbaar ruiken. De waxen hebben tijdens het waxen intensief verzorgende eigenschappen voor uw huid.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN VAN LYCON WAXEN

 • Uiterst zacht voor de huid
 • Wordt aangebracht op lage temperaturen
 • Weinig tot geen huidirritaties of roodheid
 • Verrijkt met essentiële oliën
 • Onweerstaanbare aromatische geurbelevingen
 • Geen waxrestjes op de huid na de behandeling

WAAROM WAXEN?
Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat uw haar met stoppels terugkomt.

Bij waxing blijft uw haar gemiddeld 3 tot 5 weken weg. In de tussentijd zijn er geen hinderlijke stoppels of huidirritaties en komen de haartjes zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat uw huid heerlijk zacht en glad maakt. Lycon Precision Waxing is geschikt voor vrouwen én mannen!

content image

TIPS VOOR EN NA DE LYCON PRECISION WAXBEHANDELINGEN:

DOEN:   

 • Kom afhankelijk van uw haargroei 3 tot 6 weken na uw vorige afspraak terug; het haar moet ten minste 2 mm lang zijn.
 • Scrub vanaf 1 week na de behandeling 3 keer per week de huid om deze zacht en glad te houden en ingroeiende haartjes te helpen voorkomen.
 • Gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandeling de LYCON INGROWN-X-it spray of crème.

WEG MET INGEGROEIDE HAARTJES MET LYCON INGROWN-X-IT SOLUTION!
Niets zo vervelend als ingegroeide haartjes, op die plaatsen waar u juist graag glad en 100% haar vrij wilt zijn! Speciaal daarvoor ontwikkelde LYCON de geavanceerde Ingrown-X-it Solution. Een baanbrekende formule voor gezicht en lichaam. De Ingrown-X-it Solution vermindert de zichtbaarheid en het oncomfortabele gevoel van ingegroeide haren. Verzacht tegelijkertijd een rode, geïrriteerde huid en hydrateert. Ideaal na een wax behandeling of na het scheren. Prikt niet op de huid. Verkrijgbaar in een spray en in een crème

NEEMT HAARGROEI TOE DOOR HARSEN?

Haargroei kan alleen toenemen door medicijnen of hormonale veranderingen, niet door het harsen of scheren.

Als je dus in de puberteit je benen hebt geschoren of geharst en vervolgens meer haren hebt gekregen, is dat niet een gevolg van het scheren of harsen, maar van de hormonale veranderingen. Die extra haren zou je dus ook hebben gekregen als je niet had geschoren of geharst.

NIET DOEN:
DE EERSTE 24 UUR NA HET WAXEN:

 • Neem geen heet bad of hete douche
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen
 • Ga niet naar de sauna
 • Blijf uit het zwembad én uit zee
 • Draag geen strakke of niet-ademende kleding
 • Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid
 • Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.

Scheer uw haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!
Gebruik als u na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.

DIT IS TE VERWACHTEN:

De meeste mensen besluiten vlak voor de vakantie dat ze graag willen harsen. Maar als u altijd geschoren hebt, zijn uw haren dik, stug en erg actief.

Eerste harsbehandeling

Na één harsbehandeling kan u nooit een 100% glad resultaat  behalen. Na een eerste keer harsen zijn er stoppels die te kort zijn om te harsen, maar wel voelbaar. Deze haartjes zullen dus nooit drie weken wegblijven.

Door deze eerste harsbeurt zijn er al wel flink wat haren met wortel en al verwijderd en blijven dus langer weg en komen dunner en zachter terug.

Tweede harsbehandeling

Doordat de terug gegroeide haartjes veel zachter en fijner zijn dan toen ze geschoren werden, is de tweede harsbehandeling minder pijnlijk dan de eerste keer. U heeft nu al een veel gladder resultaat dan de eerste keer.

Derde harsbehandeling

Na de derde keer harsen behaal je het beste resultaat en blijf je veel langer haarvrij. Dan geniet u dus vier tot zes weken van uw geharste lichaam.