Blog

Zon

Misschien hebben jullie het de afgelopen dagen ook wel gelezen, het was groot nieuws: Zonnebrandcrèmes geven onvoldoende bescherming! Dit gaat vooral over UV-B (burning) maar UV-A (aging) daar wordt bijna niet over gesproken terwijl dat bijna belangrijker is (in mijn mening)

 

UV-A 

UV-B

Infrarood

A = aging 

B = burning

Heeft invloed op aging

Zorgt voor huidveroudering en een hoger risico op de aanmaak van kankercellen 

Is een aanval op het afweermechanisme van de huidcellen

Is de warmte die de zon afgeeft, die je niet voelt als er een wolk voor de zon zit.

Is altijd aanwezig 

Varieert in sterkte per seizoen, hoogte, tijdstip en dag 

Varieert in sterkte per seizoen, hoogte, tijdstip en dag 

Gaat door glas en water heen

Reflecteert op water en sneeuw 

Gaat door glas en water heen

Dringt door tot de dermis (lederhuid)

Dringt door tot de epidermis (opperhuid)

 

Heeft een negatieve invloed op:

 • Ons DNA en de celvernieuwing
 • Stevigheid en elasticiteit van de huid

Verstoring celvernieuwing 

 

Geeft aanleiding voor vorming vrije radicalen 

Verstoring aanmaak epidermis 

 

Verstoring beschermingsmechanisme van de huidcellen

 

 

 

Volgens de nieuwe regelgeving moet er UV-A in producten worden verwerkt. Dit wordt gedaan, maar meestal in een heel laag percentage:

 1. Staat er geen cirkel om de UV-A? Zit er de minimale hoeveelheid in
 2. Staat er wel een cirkel om de UV-A? Is 1/3 van de factor bescherming tegen UV-A
 3. Staat er UV-A ULTRA + een percentage? Dan zit er een los filter in als bescherming tegen UV-A. 

 

Voorbeelden van optie 2 

 • SPF 10 = UV-A 3.33
 • SPF 20 = UV-A 6.66
 • SPF 30 = UV-A 10 
 • SPF 50 = UV-A 16.6

 

Voor een goede UV-A bescherming moet er op de verpakking UV-A ULTRA (met een percentage) staan. Zodat je precies ziet hoeveel echte bescherming er wordt gegeven tegen huidveroudering en een hoger risico op huidkanker. 

 

Wist je dat producten een totaal gehalte zonnefilter hebben? Dit staat voor hoeveel procent van het product echt bescherming geeft. Bij veel producten (die gewoon in de winkel te verkrijgen zijn) is het totale gehalte zonnefilter maar 1-2% van het hele product ook al staat er SPF 50 op! 

 

Hierdoor denk je dat je jezelf goed beschermt maar eigenlijk bescherm je je huid maar voor 1 of 2%. Zeker als je na gaat dat veel mensen zonnespray gebruiken omdat ze het niet fijn vinden dat ze iets uitmoeten smeren of een witte waas hebben. 

 

 

Goede bescherming is te herkennen aan:

 • UV-A wordt aangegeven met UV-A ULTRA + percentage 
 • UV-B wordt aangegeven met SPF 
 • UVA balans
 • Stabiele, fysische en organische zonnefilters 
 • Totaal gehalte zonnefilter

 

 

Wist je dat?

 • Veel producten geabsorbeerd worden door de huid, dit heeft te maken met de ingrediënten die in het product verwerkt zitten. Het gevolg is dat er hitte en irritatie ontstaat in de huid, dit uit zich in een allergie: zonneallergie.
 • Het belangrijk is dat zonnefilters die in het product zitten stabiel blijven? Als een filter niet stabiel is worden de werkstoffen die ook in het product zitten opgegeten en maakt de zonnebescherming zelf vrije radicalen aan.
 • 80-90% oorzaak van veroudering het resultaat is van zonneschade?

 

Waarom Clephar gebruiken

 1. Unieke combinatie van 100% veilige fysische en organische zonnefilters 
 2. We hebben de hoogst mogelijke UV-A bescherming t.o.v. van elke UV-B factor
 3. Er zit een stress defense system in alle zonnecrèmes, die de huid intensief verzorgen door toevoeging van Matrixyl 3000, Ection, Bèta Glucan & Ronacare 
 4. Onze UV-A balans is +60 (normaal rond de 30)

 

Stress Defense System

Is een effectieve buffer tegen huidbeschadiging door de zon. Het beschermt en versterkt de barrièrefunctie van de huid. En het bestaat uit de volgende ingrediënten:

 • Beta-Glucan
  • Hydratie 
  • Bevordert aanmaak collageen (stevigheid)
 • Ronacare 
  • ​​Gaat DNA-schade tegen
 • Ectoïne
  • Stimuleert aanmaak melanine: bescherming 
  • Versterkt afweersysteem
  • Hydratatie
 • Matrixyl 
  • Bevordert aanmaak collageen

 

 

Ben je benieuwd welke UV-A bescherming en balans jouw Clephar product heeft? Vraag het gerust.

Regelmatig krijg ik vragen over vrije radicalen in de salon, daarom heb ik er een blog over geschreven.

Vrij radicalen:

 1. Wat zijn het
 2. Waar komen ze vandaan?
 3. Is het gevaarlijk
 4. Wat hebben ze met de huid te maken

 

Wat zijn nou eigenlijk vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn zeer kleine, reactieve atomen in ons lichaam. Normaal gesproken bevat één atoom twee neutronen die aan elkaar gebonden zijn. Vrije radicalen zijn atomen die maar één neutron hebben. De vrij radicaal heeft dus nog een ‘vrije’ plaats, die zich zo snel mogelijk wil binden aan iets anders.

 

Waar komen ze dan vandaan?

Ze komen uit ons lichaam. Normaal gesproken maakt ons lichaam een klein aantal vrije radicalen aan om de balans in het lichaam  tussen vrije radicalen en ziekte verwekkers in stand blijft. Omdat de vrije radicaal een plekje vrij heeft bindt hij een ziekte verwekker vast aan zichzelf en neemt deze mee het lichaam uit. Hierdoor blijft onze gezondheid in stand.

 

Ze gaan vreemd!

Door externe factoren zoals, roken, stress, verkeerde voeding en zonlicht gaat ons lichaam heel veel vrije radicalen aanmaken. Doordat er zoveel vrije radicalen zijn gaan ze zich anders gedragen omdat er niet genoeg ziekte verwekkers in ons lichaam zitten. Maar de vele vrije radicalen hebben wel dat plekje vrij en pakken dus neutronen van onze gezonde cellen. Ze gaan dus vreemd.

Als ze vreemd gegaan zijn vindt er een chemische reactie plaats (kan je zien als een explosie). 

Cellen in de omgeving van die beschadigde cellen lopen dan bovendien kans om onherstelbaar beschadigd te worden. Dit heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid: tal van ziektebeelden (reuma, staar, pigmentvlekken en zelfs kanker) worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen.

 

Wat hebben ze dan te maken met huidveroudering?

Niet alleen ziektebeelden, ook ouder worden is een proces van oxidatie. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. 

 

Wat kunnen we er aan doen? 

Ons lichaam heeft een natuurlijk mechanisme om ons te beschermen tegen vrije radicalen: antioxidanten. De antioxidanten die van nature in ons lichaam aanwezig zijn, maken radicalen onschadelijk en voorkomen dat DNA beschadigd wordt. 

Helaas gaat dit mechanisme naarmate we ouder worden slechter werken. Gelukkig is er een oplossing om onszelf te verdedigen tegen vrije radicalen, namelijk het toevoegen van voldoende antioxidanten aan onze dagelijks voeding en het gebruiken van verzorgingsproducten die hoge concentraties antioxidanten bevatten.

Vaak krijg ik de volgende vragen of opmerkingen:

 

Hoe komt het dat na de eerste keer de haartjes weer zo snel terug gegroeid zijn? Dat komt omdat als je vaak de haren scheert is er een grotere kans dat de haartjes afbreken en hierdoor kan niet alles in een keer weggehaald kan worden. Na de 2e keer kunnen er meer haartjes worden verwijdert. Het is dan belangrijk om tussen de waxbeurten niet te scheren!

 

Ik vind dat het tussendoor snel terug gekomen was dus ik heb even geschoren! 

Dat is niet handig, hierdoor zitten is de kans dat de haren weer afbreken groot. Met een klein beetje geduld 2 à 3 behandelingen zonder tussendoor te scheren dan ga je snel resultaat zien!

 

Het is belangrijk om tussen hars-behandelingen door niet te scheren! 

 

Ik ga overmorgen op vakantie en wou nog even mijn benen laten doen, ik heb 1 week niet geschoren! Ohja, normaal scheer ik 2x per week..

Doordat de haartjes een korte tijd hebben gehad om te groeien zijn de haartjes iets langer, maar doordat ze normaal 2x per week extra worden gestimuleerd om te groeien komen de haartjes eerder terug. Als je eerder begint met waxen heb je in de vakantie (en later) er meer profijt van.

 

Wanneer kan ik het beste beginnen als ik langere tijd ‘kale' benen wil?

Begin lekker in de winter, hierdoor ben je al een aantal keer langs geweest voor dat het lekkere weer echt gaat beginnen. En blijven de haren langer weg!

 

Krijg ik hier niet meer haren van of worden mijn haren harder?

In tegendeel doordat de haren met de wortels uit de huid gehaald worden, raken de haarzakjes ‘uitgeput' waardoor je minder haren terug krijgt. En de haren worden juist zachter omdat de nieuwe haren nog nooit geschoren zijn. Haren worden namelijk steeds harder als je ze iedere keer afscheert, omdat ze sterker moeten worden om ‘het gevaar het scheermes’ te kunnen verslaan.

 

Ik hoop je hiermee iets meer geinformeerd te hebben over het waxen, maar mocht je nog meer vragen dan hoor ik dat graag! Vragen kunnen gesteld worden via: info@skincura.nl

Cleanse, Hydrate, Protect, Prevent

 

Waarom reinigen 

Het is belangrijk dat de dode huidcellen, de talg en het overige vuil dat zich over de dag en in de nacht verzameld op jouw huid verwijdert worden. Als je dit niet regelmatig schoonmaakt gaat het zich ophopen op je huid en ontstaan er puistjes, dat willen we niet!

 

Oké ik ben 20, gebruik make-up maar haal het er wel elke avond af met make-up doekjes, dan hoef ik toch niet ook nog te reinigen?

Juist wel. Het is fijn dat een groot deel of 'alles' van je make-up er al af is, maar de talg van die dag en de dode huidcellen bevinden zich gewoon nog op jouw huid. Dat komt omdat de doekjes officieel zijn ontwikkeld om theatermake-up te verwijderen. 

 

Na het reinigen van mijn huid voelt mijn huid heel droog en trekkerig. Hoe zit dat?

Dan heb jij waarschijnlijk een reiniging die te veel van jouw huid vraagt. Waardoor jouw huid eigen beschermingslaag (hydrolipidelaag) aangetast wordt. 

 

Zorg altijd dat je een reiniging hebt die goed is in het verwijderen van onzuiverheden, make-up en dode huidcellen. Dit alles zonder de hydrolipidelaag (beschermingslaag) van de huid aan te tasten. 

Wil je geholpen worden met een reiniging speciaal afgestemd op jouw huidbehoefte, kom eens langs dan gaan we daar samen naar kijken.

 

Hoezo hydrateren, ik heb een jonge huid waar alles goed bij is. Ik heb namelijk bijna geen poriën en geen puistjes. 

Super fijn dat je nu geen puistjes hebt! Maar dat jouw poriën bijna niet te zien zijn heeft te maken met dat jouw huid zelf weinig talg aanmaakt. Ga maar eens in de spiegel kijken met goed licht erboven zonder je make-up, dan zie je waarschijnlijk wel de craquelé.

Ook al ben je jong maar is het vochtgehalte in jouw huid te laag is er craquelé te zien. Een huid probeert dan al het vocht dieper in de huid vast te houden, waardoor de buitenste huidlaag geen vocht meer ontvangt. Zorg daarom dat jouw producten jouw huid stimuleren om zelf vocht aan te maken. Er bestaan namelijk geen vocht inbrengende crème’s!

 

Waar tegen beschermen? 

Tegen de zon, want wist je dat er maar liefst 90% van de verschijnselen van huidveroudering komen door de zon?! Denk hierbij aan rimpels, pigmentvlekken, huidverslapping enz. 

Zodra een van deze dingen langzaam zichtbaar worden gaan we alles wel smeren. Terwijl voorkomen makkelijker is dan genezen, mijn motto op dit gebied is dat ook ‘Better save than sorry’. 

Voor een optimale bescherming gebruik producten met een SPF 30 en een UV-A ULTRA balans van 60%

 

Hoezo preventief? Ik ben pas in de 20!

Het is makkelijker om de huidveroudering te vertragen dan terug te draaien.