Blog

Waxing

05-05-2018

Vaak krijg ik de volgende vragen of opmerkingen:

 

Hoe komt het dat na de eerste keer de haartjes weer zo snel terug gegroeid zijn? Dat komt omdat als je vaak de haren scheert is er een grotere kans dat de haartjes afbreken en hierdoor kan niet alles in een keer weggehaald kan worden. Na de 2e keer kunnen er meer haartjes worden verwijdert. Het is dan belangrijk om tussen de waxbeurten niet te scheren!

 

Ik vind dat het tussendoor snel terug gekomen was dus ik heb even geschoren! 

Dat is niet handig, hierdoor zitten is de kans dat de haren weer afbreken groot. Met een klein beetje geduld 2 à 3 behandelingen zonder tussendoor te scheren dan ga je snel resultaat zien!

 

Het is belangrijk om tussen hars-behandelingen door niet te scheren! 

 

Ik ga overmorgen op vakantie en wou nog even mijn benen laten doen, ik heb 1 week niet geschoren! Ohja, normaal scheer ik 2x per week..

Doordat de haartjes een korte tijd hebben gehad om te groeien zijn de haartjes iets langer, maar doordat ze normaal 2x per week extra worden gestimuleerd om te groeien komen de haartjes eerder terug. Als je eerder begint met waxen heb je in de vakantie (en later) er meer profijt van.

 

Wanneer kan ik het beste beginnen als ik langere tijd ‘kale' benen wil?

Begin lekker in de winter, hierdoor ben je al een aantal keer langs geweest voor dat het lekkere weer echt gaat beginnen. En blijven de haren langer weg!

 

Krijg ik hier niet meer haren van of worden mijn haren harder?

In tegendeel doordat de haren met de wortels uit de huid gehaald worden, raken de haarzakjes ‘uitgeput' waardoor je minder haren terug krijgt. En de haren worden juist zachter omdat de nieuwe haren nog nooit geschoren zijn. Haren worden namelijk steeds harder als je ze iedere keer afscheert, omdat ze sterker moeten worden om ‘het gevaar het scheermes’ te kunnen verslaan.

 

Ik hoop je hiermee iets meer geinformeerd te hebben over het waxen, maar mocht je nog meer vragen dan hoor ik dat graag! Vragen kunnen gesteld worden via: info@skincura.nl

Lees verder

20's Skin Care Routine

17-02-2018

Cleanse, Hydrate, Protect, Prevent

 

Waarom reinigen 

Het is belangrijk dat de dode huidcellen, de talg en het overige vuil dat zich over de dag en in de nacht verzameld op jouw huid verwijdert worden. Als je dit niet regelmatig schoonmaakt gaat het zich ophopen op je huid en ontstaan er puistjes, dat willen we niet!

 

Oké ik ben 20, gebruik make-up maar haal het er wel elke avond af met make-up doekjes, dan hoef ik toch niet ook nog te reinigen?

Juist wel. Het is fijn dat een groot deel of 'alles' van je make-up er al af is, maar de talg van die dag en de dode huidcellen bevinden zich gewoon nog op jouw huid. Dat komt omdat de doekjes officieel zijn ontwikkeld om theatermake-up te verwijderen. 

 

Na het reinigen van mijn huid voelt mijn huid heel droog en trekkerig. Hoe zit dat?

Dan heb jij waarschijnlijk een reiniging die te veel van jouw huid vraagt. Waardoor jouw huid eigen beschermingslaag (hydrolipidelaag) aangetast wordt. 

 

Zorg altijd dat je een reiniging hebt die goed is in het verwijderen van onzuiverheden, make-up en dode huidcellen. Dit alles zonder de hydrolipidelaag (beschermingslaag) van de huid aan te tasten. 

Wil je geholpen worden met een reiniging speciaal afgestemd op jouw huidbehoefte, kom eens langs dan gaan we daar samen naar kijken.

 

Hoezo hydrateren, ik heb een jonge huid waar alles goed bij is. Ik heb namelijk bijna geen poriën en geen puistjes. 

Super fijn dat je nu geen puistjes hebt! Maar dat jouw poriën bijna niet te zien zijn heeft te maken met dat jouw huid zelf weinig talg aanmaakt. Ga maar eens in de spiegel kijken met goed licht erboven zonder je make-up, dan zie je waarschijnlijk wel de craquelé.

Ook al ben je jong maar is het vochtgehalte in jouw huid te laag is er craquelé te zien. Een huid probeert dan al het vocht dieper in de huid vast te houden, waardoor de buitenste huidlaag geen vocht meer ontvangt. Zorg daarom dat jouw producten jouw huid stimuleren om zelf vocht aan te maken. Er bestaan namelijk geen vocht inbrengende crème’s!

 

Waar tegen beschermen? 

Tegen de zon, want wist je dat er maar liefst 90% van de verschijnselen van huidveroudering komen door de zon?! Denk hierbij aan rimpels, pigmentvlekken, huidverslapping enz. 

Zodra een van deze dingen langzaam zichtbaar worden gaan we alles wel smeren. Terwijl voorkomen makkelijker is dan genezen, mijn motto op dit gebied is dat ook ‘Better save than sorry’. 

Voor een optimale bescherming gebruik producten met een SPF 30 en een UV-A ULTRA balans van 60%

 

Hoezo preventief? Ik ben pas in de 20!

Het is makkelijker om de huidveroudering te vertragen dan terug te draaien.

Lees verder