20's Skin Care Routine

Cleanse, Hydrate, Protect, Prevent

 

Waarom reinigen 

Het is belangrijk dat de dode huidcellen, de talg en het overige vuil dat zich over de dag en in de nacht verzameld op jouw huid verwijdert worden. Als je dit niet regelmatig schoonmaakt gaat het zich ophopen op je huid en ontstaan er puistjes, dat willen we niet!

 

Oké ik ben 20, gebruik make-up maar haal het er wel elke avond af met make-up doekjes, dan hoef ik toch niet ook nog te reinigen?

Juist wel. Het is fijn dat een groot deel of 'alles' van je make-up er al af is, maar de talg van die dag en de dode huidcellen bevinden zich gewoon nog op jouw huid. Dat komt omdat de doekjes officieel zijn ontwikkeld om theatermake-up te verwijderen. 

 

Na het reinigen van mijn huid voelt mijn huid heel droog en trekkerig. Hoe zit dat?

Dan heb jij waarschijnlijk een reiniging die te veel van jouw huid vraagt. Waardoor jouw huid eigen beschermingslaag (hydrolipidelaag) aangetast wordt. 

 

Zorg altijd dat je een reiniging hebt die goed is in het verwijderen van onzuiverheden, make-up en dode huidcellen. Dit alles zonder de hydrolipidelaag (beschermingslaag) van de huid aan te tasten. 

Wil je geholpen worden met een reiniging speciaal afgestemd op jouw huidbehoefte, kom eens langs dan gaan we daar samen naar kijken.

 

Hoezo hydrateren, ik heb een jonge huid waar alles goed bij is. Ik heb namelijk bijna geen poriën en geen puistjes. 

Super fijn dat je nu geen puistjes hebt! Maar dat jouw poriën bijna niet te zien zijn heeft te maken met dat jouw huid zelf weinig talg aanmaakt. Ga maar eens in de spiegel kijken met goed licht erboven zonder je make-up, dan zie je waarschijnlijk wel de craquelé.

Ook al ben je jong maar is het vochtgehalte in jouw huid te laag is er craquelé te zien. Een huid probeert dan al het vocht dieper in de huid vast te houden, waardoor de buitenste huidlaag geen vocht meer ontvangt. Zorg daarom dat jouw producten jouw huid stimuleren om zelf vocht aan te maken. Er bestaan namelijk geen vocht inbrengende crème’s!

 

Waar tegen beschermen? 

Tegen de zon, want wist je dat er maar liefst 90% van de verschijnselen van huidveroudering komen door de zon?! Denk hierbij aan rimpels, pigmentvlekken, huidverslapping enz. 

Zodra een van deze dingen langzaam zichtbaar worden gaan we alles wel smeren. Terwijl voorkomen makkelijker is dan genezen, mijn motto op dit gebied is dat ook ‘Better save than sorry’. 

Voor een optimale bescherming gebruik producten met een SPF 30 en een UV-A ULTRA balans van 60%

 

Hoezo preventief? Ik ben pas in de 20!

Het is makkelijker om de huidveroudering te vertragen dan terug te draaien.